četrtek, 27. januar 2011

PGD Muljava vedno v pripravljenosti

Požar na Vrheh (foto: gasilec PGD Muljava)

V sredo, 26.01.2011 v popoldanskih urah, so muljavski gasilci bili poklicani na nujno intervencijo na Vrhe, kjer je gorel kozolec.
Muljavski gasilci so kljub svojim vsakodnevnim obveznostim vedno v pripravljenosti, zato je odhod na intervencijo in samo gašenje požara potekalo hitro in brez zapletov.

Več fotografij z gašenja požara si lahko ogledate v fotogaleriji.

sobota, 15. januar 2011

Zagorela obcestna razsvetljava v Gorenji vasi



V noči na soboto, 15.1. so zasvetile luči ob prometni cesti mimo Gorenje vasi in tako razsvetlile križišče in avtobusno postajo. Zaradi pogoste megle na tem območju se je tako izboljšala vidljivost in posledično varnost vseh udeležencev v prometu.

Obcestna razsvetljava je sicer še del projekta obnavljanja ceste Ivančna Gorica - Muljava izpred nekaj let, vendar do včeraj ni "posvetilo". Bolje pozno, kot nikoli! :)

sreda, 5. januar 2011

Muljava v soju ognjemetov


Z vstopom v leto 2011 smo preživeli prvo desetletje tretjega tisočletja... Z upanjem na boljše oz. da le nebi bilo slabše, kot je bilo do sedaj!

Na Muljavi se je prostorih kulturnega doma prvič (po dolgem času) izvedlo skupno silvestrovanje za krajane KS Muljava.
Na začetku so bile prijave bolj skromne, vendar se je na koncu vseeno "opogumilo" okoli 30 domačinov in novo leto dočakali v sproščeni in prijetni družbi, ob dobri hrani in pijači... do jutra. :)

S tem silvestrovanjem se je nekako prebil led in upamo, da bo sodelovanja med krajani samo še več in več.


Zabavali so domačini z Bojanjega Vrha...


... in poskrbeli za zabavo s plesom in družabnimi igrami.

Kje ste pa vi praznovali? :)