četrtek, 30. september 2010

Plakatirane obdelovalne površine


Dobili smo sliko "info kozolca" na travniku pred Muljavo. Pošiljatelj nam jo je poslal samo kot opomin oz. opozorilo postavljalcem. Kozolec so postavili preblizu ceste in tako uničili preglednost ceste oz. ovinka z Muljave, ko se vklučuješ na glavno cesto s smeri Oslica - Vrhe.
No, saj bo kmalu konec predvolilnega obdobja, do takrat pa previdno na tem območju!

nedelja, 19. september 2010

petek, 10. september 2010

Gasilec avto na ogled postavi...


Muljavski gasilci so končno dobili težko pričakovano gasilsko vozilo, o katerem se je že nekaj pisalo in govorilo. Sedaj je končno njihov, z vso potrebno dodatno opremo.
Gasilci so ga že s pridom uporabili, ko so hodili na tečaje in izpit za nove gasilske častnike. O tem pa kdaj drugič... :)

Srečno vožjo jim želimo!

petek, 3. september 2010

"Gužva" v gozdovih

Poleg gobarjev, gozdarjev in nedeljskih sprehajalcev smo v gozdove na območju KS Muljava ponovno dobili malo večjega in bolj kosmatega obiskovalca - medveda!

Naša objava ni iz trte zvita, o tem lahko priča kar nekaj domačinov z Oslice in Muljave, ki so na zadnjo avgustovsko nedeljo ob 9.00 dopoldne videli medveda v Gabrju oz. Slemenih. Po njihovih besedah naj bi medved imel okoli 100 kg in prav nič boječ.

Previdno gibanje na območju medveda!


Nimamo slike medveda, imamo pa slikane ostanke njegove večerje (Oslica, Podplat)


Medvedja šapa? Ne vemo, ugibamo... Bo kakšen lovec nam povedal! ;)

sreda, 1. september 2010

Izlet KD JJ Muljava na Korčulo

Zadnji vikend v avgustu je Kulturno društvo Josipa Jurčiča Muljava organiziralo izlet za svoje člane. Odpravili so se loviti še zadnje sončne žarke v Dalmacijo, natančneje v Split in na otok Korčulo.



Split

Kot že nekajkrat je bil glavni vodič Roman, ki že dodobra pozna Muljavce in vse njihove potrebe, tako da je izlet minil brez večjih presenečanj in dogovarjanj. Za varno vožnjo in glasbo na avtobusu pa je poskrbel šofer Bojan, pardon - Slavko :), ki je glasbo prilagajal pokrajini, kjer so se peljali - Lojze Slak, proti Dalmaciji pa Mambo King z Dalamcija mix. Primerno izletu, seveda! :)



Korčula

Izlet je minil v prijetnem vzdušju in toplemu vremenu, pozivamo pa vas, da nam pošljete še kakšno sliko, da dopolnimo fotogalerijo (muljavska.gospa@gmail.com)!

Več o izletu pa v fotogaleriji...