ponedeljek, 26. julij 2010

Siva pot, vodi me...

KS Muljava v sodelovanju z vaščani asfaltira zadnje metre poti in cestnih povezav.
Tako so nazadnje složno združili moči vaščani Potoka pri Muljavi in na Sušici, kjer so uredili tudi krožišče za potrebe komunalnih vozil.



obračališče proti Kitnemu Vrhu na Sušici...


asfaltirana pot od Potoka do Znojil in proti "Hribskim"

ponedeljek, 19. julij 2010

Veselica pod šotorom pregnala nevihto

Kljub slabi vremenski napovedi in zaskrbljenimi pogledi v nebo, je na Muljavi ponovno uspela gasilska veselica pod šotorom.
Velik šotor in bližnji "jurček" sta sprejela od 450 do 500 - pa dajmo rečt 487 obiskovalcev, ki so se želeli poveseliti in se v pogovore zaplesti z znanci in prijatelji.
Za dobro vzdušje je poskrbel ansambel Rubin, muljavski gasilci in pridni kelnarji za hrano in pijačo, dodatna popestritev pa je bil bogat srečelov (muljavska veselica je ena redkih, kjer vedno zadanejo vse srečke) in stava za dolžino salame, ki je bila letos za malenkost krajša kot druga leta - "samo" 110 cm.


Dobitnika glavnih nagrad - najdaljša salama in gorsko kolo

Fotogalerija slik..

Muljavski gasilci vse obiskovalce lepo pozdravljajo in vas vabijo že na naslednjo veselico!

sreda, 14. julij 2010

Izboljšanje Mobitel signala v KS Muljava

KS Muljava je dala pobudo na Mobitel d.d. za izboljšanje GPRS in UMTS signala na nekaterih območjih KS Muljava (Oslica, Leščevje, Mevce, Sušica). V razgovorih na Mobitelu smo se odločili, da naše želje podkrepimo z vašimi podpisi.

Če ste naročnik Mobitela in želite boljši GPRS signal in UMTS povezavo, prispevajte svoj podpis za izboljšanje kvalitete signala na omenjenih predelih KS Muljava!



Podpisi na omenjenih lokacijah se bodo pobirali v prihodnjih dneh. Če ste tudi vi uporabnik operaterja Mobitel d.d., imate slabo kvaliteto signala, prebivate v KS Muljava, a niste iz omenjenih vasi, nam to sporočite na ks.muljava@gmail.com!


KS Muljava


nedelja, 11. julij 2010

Gasilska veselica na Muljavi




PGD Muljava vas vabi na veliko vrtno veselico pod šotorom,
ki bo v soboto, 17.7.2010 od 20.00 dalje
na Bobijevem trgu na Muljavi!

Za pijačo, jedačo ter bogat srečelov bodo poskrbeli muljavski gasilci,
zabavali pa se boste ob zvokih ansambla Rubin!


VABLJENI NA MULJAVO!





petek, 9. julij 2010

Pozor, divjad na cesti!

Smo v obdobju leta, ko naše ceste in posestva pogosteje kot ponavadi prečka divjad, pa tudi mi pogosteje zahajamo v njihov življenjski prostor, zato to opozorilo ne bo odveč.

Zbiti jazbec na cesti Bojanji vrh - Kompolje

Zato bodite ponoči pozorni na cesti, ko se poveča premikanje divjadi in v gozdu, ko nabirate gobe in borovnice, saj naj bi se po naših gozdovih ponovno naselilo nekaj medvedov.

Zato ne pozabite, če srečate bambija ali mladega medvedka - njuna mama ni daleč! ;)