ponedeljek, 29. marec 2010

Nagradni natečaj "Grb Krajevne skupnosti Muljava"

Vabimo vas k sodelovanju v nagradnem natečaju za izdelavo osnutka grba Krajevne Skupnosti Muljava.

Krajevna skupnost Muljava, Muljava 21, 1295 Ivančna Gorica

objavlja javni razpis

za nagradni natečaj »Grb Krajevne skupnosti Muljava«

PRAVILA NATEČAJA IN RAZPISNI POGOJI

1. Udeležba na natečaju:

Natečaja se lahko udeležijo vse avtorice oziroma avtorji (v nadaljevanju: avtorji), ki bodo do izteka razpisanega roka in v skladu z razpisnimi pogoji poslali svoje osnutke za grb Krajevne skupnosti Muljava.

Število poslanih osnutkov enega avtorja je omejeno na 5 (pet).

2. Tema natečaja »Grb Krajevne skupnosti Muljava«:

Na osnutkih naj bodo v skladu s pravili grboslovja upodobljeni simboli, po katerih je Krajevna skupnost Muljava prepoznavna. Simboli se lahko nanašajo na sedanja ali pretekla dejstva. Kot simboli ne smejo biti upodobljene osebe.

3. Označevanje in pošiljanje del:

Nagradni natečaj je anonimen (avtorji osnutkov bodo komisiji znani šele po opravljenem ocenjevanju osnutkov), zato udeležence prosimo, da upoštevajo naslednja določila razpisa:

Pogoj za sodelovanje je, da so osnutki v fizični obliki, izrisani na papirju v velikosti A4 in barvni.

Vsi osnutki naj bodo označeni s:

· številko (če bo avtor v isti vlogi predložil več osnutkov) in opisom ter

· poljubno šifro, pod katero se avtor udeležuje nagradnega natečaja (avtor si jo izmisli sam).

Poleg osnutkov mora biti priložena še zaprta ovojnica, označena s poljubno šifro avtorja, v kateri so osnovni podatki o avtorju (ime in priimek, naslov, telefon, davčna številka in lastnoročni podpis, s katerim potrjuje avtorstvo poslanih osnutkov in točnost posredovanih podatkov).

Osnutke pošljite po pošti na naslov: Krajevna skupnost Muljava, Muljava 21, 1295 Ivančna Gorica, s pripisom: »Grb Krajevne skupnosti Muljava«

Rok za vložitev vloge z osnutki je 1 (en) mesec od objave javnega razpisa nagradnega natečaja v časopisu Klasje.

Vloge, prejete po izteku roka, v natečaju ne bodo obravnavane.

Za vloge, poslane priporočeno po pošti, se za dan prejema vloge šteje dan oddaje na pošto.

Z osnutki bo Krajevna skupnost Muljava skrbno ravnala. Prispeli osnutki bodo avtorjem vrnjeni po pošti najpozneje do 30. junija 2010.

4. Ocenjevanje del:

Vse prispele osnutke bo pregledala in ocenila komisija v sestavi članov sveta Krajevne skupnosti Muljava.

Pri ocenjevanju prispelih osnutkov bo komisija upoštevala tehnično dovršenost, izpovednost, originalnost osnutkov in njihovo skladnost z grboslovjem estetska merila. Komisija prav tako ne bo obravnavala prispelih osnutkov, ki ne bodo ustrezali razpisnim pogojem.

Komisija ni zavezana podeliti nagrad, če noben izmed osnutkov ne bo dosegal zahtevane kakovosti.

Vse odločitve komisije so dokončne.

5. Objava osnutkov in podelitev nagrade:

S sodelovanjem na nagradnem natečaju se avtorji strinjajo, da se poslani osnutki brez nadomestila objavijo v avli Kulturnega doma na Muljavi in na spletni strani http://muljavskagospa.blogspot.com/.

Komisija bo namreč ob izteku roka za vložitev vlog z osnutki odprla vloge in osnutke objavila v avli Kulturnega doma na Muljavi, kjer bodo na ogled en mesec.

Po preteku enega meseca bo komisija v roku sedmih dni ocenila osnutke in podelila nagrade.

Avtorji, katerih osnutki bodo izbrani in nagrajeni, bodo o tem pisno obveščeni po pošti.

6. Avtorske pravice:

Avtorji ohranijo moralne avtorske pravice na poslanih osnutkih.

Avtor, katerega osnutek bo izbran in nagrajen z glavno nagrado, dovoljuje organizatorju nagradnega natečaja uporabo osnutka pri izdelavi in nadaljnji uporabi grba Krajevne skupnosti Muljava in prenaša materialne avtorske pravice na osnutku na Krajevno skupnost Muljava.

7. Nagrada:

Glavna nagrada: 400,00 EUR;

Druga nagrada: 100,00 EUR;

Tretja nagrada: 50,00 EUR.

Nagrajeni avtorji so po zakonu davčni zavezanci, zato so ob prevzemu nagrade dolžni predložiti svojo davčno številko.

8. Razno:

Dodatne informacije dobite preko elektronske pošte ks.muljava@gmail.com ali po telefonu na 041/776-377.

Svet Krajevne skupnosti Muljava

nedelja, 28. marec 2010

Zima se je poslovila

Pa se je res?
Datum, temperature in poganjajoče zelenje že kaže na to, vendar pa nas občasno še vedno doletijo vremenske nevšečnosti in nenadne ohladitve, ki so se letos začele zelo zgodaj.
Nenadna sobotna dopoldanska nevihta je prinesla obilico dežja in pa na nekaterih predelih KS Muljava tudi točo ali vsaj nekaj "solce".


Dopoldanska nevihta je nad Oslico poslala toče "kot da bi sneg zapadel".



V muljavskih travnikih pa je že čutiti pomlad. Od našega 7- metrskega snežaka je ostal samo še "en umazan kup snega", kot si mogoče mislijo kakšni mimoidoči. A spomin ostaja... :)

Če pozorno pogledate drugo sliko, boste opazili, da je konec zime "odnesel" tudi oba fičota. =)
Za prihajajoče praznike pa samo upamo, da ne bo obveljal rek: "Zelen Božič, bela Velika noč!"

ponedeljek, 22. marec 2010

Očistimo občino Ivančno Gorico v enem dnevu!

"Na posameznih območjih občine Ivančna Gorica čistilne akcije se podobne akcije organizirajo že vrsto let. Ampak tako velikega organizacijskega zalogaja pa še nismo imeli (da bi združili občane v enem dnevu in v enem dnevu tudi počistili veliko večino divjih odlagališč).

Torej »17. aprila se bo s tvojo pomočjo pisala zgodovina. 17. aprila ne bomo čistili samo pred svojim pragom. 17. aprila se bomo družno zabavali. 17. aprila ne smeš manjkati!«





Pomagaj polepšati Slovenijo, polepšajmo občino Ivančna Gorica. Potrebujemo tudi tvojo pomoč. Skupaj nam bo uspelo! V občini Ivančna Gorica so se že odzvali: ivanška in šentviška osnovna šola, vsa gasilska društva, krajevne skupnosti, javno komunalno podjetje Grosuplje… Zaželena so tudi ostala društva, pa vasi in vsi, ki vam ni vseeno za naše vasi, okolico, za našo občino.


V Ivančni Gorici je organizacijo in koordinacijo projekta prevzel Aleš Tomažin, na katerega se z veseljem obrnite, ales.tomazin@ocistimo.si, 041/591-158.

Vse podrobnejše informacije o akciji v Ivančni Gorici bodo sledile v naslednji številki Klasja, na letakih in v javnih občilih, aktivnosti na državni ravni pa lahko spremljate na http://www.ocistimo.si/. "


petek, 19. marec 2010

Raziskovalni tabor na Muljavi

Vabilo!

V soboto, 20. 3. 2010,
vas vabimo ob 8.15 na raziskovalni tabor
na Podružnično šolo na Muljavi.
Spoznavali bomo:

gradnja šole na Muljavi,
spomini krajanov na šolo,
pogovori z učiteljicami/učitelji na Muljavi,
šolski muzejček na šoli,
učna ura nekoč – dramatizacija,
prehrana v starih časih,
obrezovanje sadja,
predstavitev Muljave v angleščini,
otroške igre na paši,
zbiranje ljudskih pripovedi,
zgodovina Muljave, Jurčičevina in kraj,
gasilci – pomoč ljudem,
pohod po rimski cesti,
Jurčič in njegovo delo,
in še in še...
Pridružite se nam pri spoznavanju Muljave!

nedelja, 7. marec 2010

12.000 pohodnikov po Jurčičevi poti


Bo, ne bo, bo, ne bo... zdržalo vreme za 17. Jurčičev pohod? Tako so se spraševali organizatorji, domačini, pohodniki, ki so želeli na pohod. In vreme je zdržalo, na sončni legi nas je prijetno grelo, po gozdu pa hladilo tudi nekaj stopinj pod ničlo. Vendar z dobro voljo in malo hitejšim tempom v senci, se vse to premaga.
Pohoda naj bi se po oceni medijev udeležilo 12.000 pohodnikov, vendar tolikšne gneče pa vseeno ni bilo občutiti. Mogoče bi bolj natančno število pohodnikov lahko izvedeli iz štartnine, ki so jo pobirali v Višnji Gori. Vendar tudi ta podatek ne more biti relavanten, ker je nekatere pohodnike pri prijavi oz. prvem žigu odvrnila dolga čakalna vrsta in napis: "Štartnina in avtobusni prevoz 2€". Tako, da je bil lahko celo kakšen pohodnik več! ;)

S pohodom se vsako leto počasti tudi spomin na pisatelja in rojaka Josipa Jurčiča. Pisatelj Josip Jurčič bo od sedaj naprej Slovenijo promoviral tudi po vseh večjih državah sveta, saj so že izšli prevodi Jurčičeve Kozlovske sodbe v Višnji Gori v treh svetovnih jezikih (angleščina, španščina in francoščina). Prevajanje in ilustriranje novih prevodov pa se še nadajuje...

Prispevek in članek o pohodu na RTV SLO si lahko ogledate tukaj!

Celoten pohod skozi objektiv pa si lahko ogledate tukaj!

Se vidimo naslednje leto - na "polnoletnem" Jurčičevem pohodu!

Poklon rojaku v snežnem metežu


Na predvečer Jurčičevega pohoda je na Jurčičevini potekala počastitev spomina na rojaka Josipa Jurčiča.
Predviden potek proslave je zmotilo nepredvivljivo vreme, tako da člani moškega pevskega zbora KD Josip Jurčič Muljava niso mogli zapeti podoknice pred hišo, so pa to storili pred skednjom. Prav tako se je v skednju nadaljeval pozdravni nagovor župana in rojaka Jerneja Lampreta, učenke 5. razreda podružnične šole Muljava so več kot odlično uprizorile znani prizor iz Deseta brata, ko se Krjavelj pri Obrščaku hvali, kako je hudiča na dva kosa presekal. Program je popestrila Muljavčanka Klara s svojim klarinetom in etnolog Boris Kuhar, ki je z razstavo predstavil svoje dolgoletno delo na vseh področjih - tudi na Jurčičevi domačiji.

Več pa v fotogaleriji...

ponedeljek, 1. marec 2010

Poklon rojaku na Muljavi


(Klikni na sliko za povečavo!)