nedelja, 31. januar 2010

Očistimo Muljavo

Obilno sneženje v zadnjem januarskem vikendu je spet pripravilo Cejstno službo Gureja Mulava, da so se kljub prostemu dnevu odpravili na ceste.

Poslali so nam zapisnik:

"Dne 31.1.2010 smo prvič, ob 4.05 uri zjutraj in drugič, ob 12.20 popoldan, aktivirali očiščevanje slabo spluženih cest. Razmere so bile skrajno neugodne, saj se je na nas med delom z vej vsipal sneg. Neželjeni ledeni obkladki za vratom so nas še kako motili. Rešitev bi seveda bila nošenje klobukov s širokimi krajci, kar pa nam pravilnik za varno delo prepoveduje.
Žal preko predpisov ne gre.
Bolje je stisniti zobe, kot kršiti pravila. Vsaka kršitev se sankcionira s prekinitvijo delovnega razmerja, kar pa ni nobenemu v interes.

Dela so se tokrat izvajala le po Guraji Mulavi, vzrok za to smo med drugim pripisali konkurenci, katere je enostavno preveč.
Manjkal pa je tudi Pipčev pob-pripravnik, ki se ni javil v štabu. Gozdih cest zato čez Regljevko in Potok- Znojile nismo očiščevali, saj brez ključnega faktorja- vodiča ne gre.
V vednost:
-obračanje Machinenpluga je strogo prepovedano zaradi številnih poškodb sodelavcev v preteklosti!!!
-zaradi izostanka je Pipčev pob v disciplinskem postopku.

Posledice akcije:
-ozebline na predelih vrata in hrbta
-žulji

Stroške in posledice smo tudi tokrat krili sami.

Zapisnik akcije je arhiviran v bazi v skladu s predpisi in se vodi pod številko 31120522010.

V nedeljski izmeni smo se za vas trudili:
-Štrohnov pob -vodenje in logistika
-Dulski pob -strojnik
-Kovačeva dva -obtežitev, zapisnik in foto


Ob tej priložnosti se Cejstna služba Gureja Mulava iskreno zahvaljuje vsem krajanom, ki nas podpirate in nas s toplimi sprejemi še dodatno motivirate."

Takole je CSGM splužila ceste po Gureji Mulavi.



Še posnetek čiščenja cest...

sreda, 20. januar 2010

Muljava (s snežakom) v medije

Muljavski snežak se je s svojo veličino začel pojavljati tudi v medijih - v oddaji Svet na Kanalu A lahko med 47:45 in 48:08 minuto pogledate snežake, največ pozornosti pa je seveda dobil naš velikan!

Snežak je zanimiv tudi za radio... Na spletni strani Radia 1 so ga vključili v fotogalerijo največjih snežakov, danes (20.1.2010) pa bo predvidoma ob 14.50 objavljen kratek prispevek o snežaku!

Članek o "snežaku velikanu na Muljavi" je bil objavljen tudi v občinskem časopisu Klasje (januar-februar 2010). Članek si lahko preberete tukaj!


Ali je objavljanje v medijih lastna hvala? Mogoče... Vsaj tako je slišati iz strani nekaterih. Mi pa dojemamo to kot zahvalo vsem, ki so pomagali pri projektu, saj so žrtvovali svoj prosti čas in moč.
Objave so tudi enostavna, a učinkovita promocija Muljave. Veliko ljudi je tega snežaka videlo, o njem bralo, slišalo... O Muljavcih bodo sedaj mogoče dobili tudi drugačno mnenje: "Poglej jih, kaj se vse ne spomnijo...; Tudi pozimi se na Muljavi dogaja...; Muljavci vedno znajo stopiti skupaj...!" Recimo, nekaj takega...

Delajmo "snežake", dobre stvari povejmo naprej, slabe skušajmo popraviti - pa bo volk sit in koza cela! :)

nedelja, 17. januar 2010

Javna razgrnitev zazidljivih parcel na Muljavi


Od 15. januarja do 15. februarja, si lahko vsako sredo in petek,
od 15.00 do 19.00 ure v predverju Kulturnega doma na Muljavi,
ogledate javno razgrnitev zazidljivih parcel v KS Muljava in KS Krka!

petek, 15. januar 2010

Snežak je fertik! :)

Še eno popoldne je bilo potrebno, še 10 parov pridnih rok, nekaj noči za prespati, da je snežak Muljavcem zlezel pod kožo in kar sam ponujal možnosti in rešitve, kakšen bo na pogled.

In nastal je snežak, o katerem smo zaradi slabih vremeskih pogojev (zmrznjen sneg) lahko le sanjali! Vendar z močno voljo, vztrajnostjo in pridnimi rokami je mogoče marsikaj! Zdaj naj pa zmrzuje... tja do marca! ;)


Snežaka je postavljalo 2 popoldneva 16 ljudi, na sliki jih je dobra polovica (+ otroci).

Še enkrat velik HVALA vsem sodelujočim pri nastajanju snežaka, vsem obiskovalcem, ki ste poskrbeli, da na travniku ni bilo "premrzlo", lastniku travnika, kateremu smo pobrali ves sneg :) in Piceriji Antonač, ki je poskrbela za "zadnjo večerjo"!

SNEŽAK TUDI V MEDIJIH!
Muljavski snežak se s svojo veličino začel pojavljati tudi v medijih - v oddaji Svet na Kanalu A lahko med 47:45 in 48:08 minuto pogledate snežake, največ pozornosti pa je seveda dobil naš velikan!
Snežak je zanimiv tudi za radio... Na spletni strani Radia 1 so ga vključili v fotogalerijo največjih snežakov, danes (20.1.2010) pa bo predvidoma ob 14.50 objavljen kratek prispevek o snežaku!

Tukaj pa si lahko ogledate celotno in dopolnjeno fotogalerijo o nastajanju snežaka!

četrtek, 14. januar 2010

In najlepša novoletna jelka je...

... jelka pod zaporedno št. 3, ki sta jo postavila Blaž in Ines Tomažin iz Leščevja!



Rezultati ankete - št. 6 je dobila še en glas v komentarju, vendar to ni spremenilo vrstnega reda rezultatov, tako da nismo upoštevali v analizi rezultatov






V svojem in Blaževem imenu je simbolično nagrado - keramično smreko (svečnik) prejela Ines!




nedelja, 10. januar 2010

Snežak na Muljavi

V času, ko ste vi, dragi bralci, kliknili na blog Muljavska gospa 26.000-ič, je skupaj stopila skoraj vsa mlajša generacija iz Muljave in okoliških vasi, da bi postavili snežaka. Takega, velikega... kot pred petimi leti, ko je na dan Jurčičevega pohoda krasil Bobijev trg v centru Muljave.


Snežak izpred petih let na Bobijevem trgu..


Na hitro, kot je tudi zapadel zadnji sneg, je potekala organizacija za postavljanje snežaka, vendar je projekt vseeno uspel. Zamenjala se je edino lokacija - snežak vas letos pozdravlja pred Muljavo pod Slemeni, ker je bilo tam dovolj prostora in dovolj čistega snega (brez soli in peska).
V kratkem nedeljskem popoldnevu je tako sredi travnika zrasel še večji, kot prejšnji, 7 metrov velik snežak - z loncem na glavi, oranžnim nosom, šalom okoli vratu, gumbi... kot je treba! Na boku (po vsej verjetnosti je to snežakinja) pa je še zaenkrat še napis "Ni še fertik!", ker snežaku še manjka malo oblike in poudarjenih delov. Izpopolnitvena dela se bodo nadaljevala v petek popoldne, če bodo ugodne vremenske razmere.


Letošnji snežak na travniku pred Muljavo, ki še "ni fertik"


Snežak podnevi v vsej svoji veličini - DOKONČUJEMO GA V PETEK, 15.1.2010 OD 14.30 DALJE! V A B L J E N I ! ! !

Na tem mestu velja zahvala vsem, ki ste se odzvali prošnji in prišli pomagat ter s tem dokazali, da Muljava še vedno zna stopiti skupaj in narediti kaj prijetnega s koristnim. Hvala tudi vsem mimoidočim za spodbudne besede in priboljške, ki so greli v snegu in mrazu! ;) Posebna zahvala pa lastniku travnika, ki je dovolil postavitev snežaka.

Oglejte si fotogalerijo, ki vam prikazuje, kako je nastajal snežak!

četrtek, 7. januar 2010

Vse najboljše Sandi!



Na današnji dan praznuje svoj osebni praznik Antonačev Sandi iz Bojanjega vrha!
Želimo mu še veliko zdravja in osebne sreče v družinskem krogu ter moči za vse dejavnosti, ki ga izpopolnjujejo!

Vse najboljše!

sreda, 6. januar 2010

Nagradna igra - novoletna jelka

Potekel je čas za oddajo vaših fotografij novoletne jelke.
Odziv na nagradno igro je bil tolikšen kot lansko leto, saj se boste morali ponovno odločati med 6 fotografijami, ki so zelo raznolike. Vaše novoletne jelke so bile iz prave, umetne smreke, iz borovih vej, omorike... Predstavljene bodo pod zaporedno številko, tako kot smo dobili fotografijo.

Svoje glasove lahko oddate preko ankete, ki se nahaja ob strani, ali pa za svojo najljubšo, najbolj izvirno, najlepšo... novoletno jelko glasove oddate preko komentarja (samo) pod tem člankom in sicer samo za eno novoletno jelko naenkrat (drugače lahko glasujete večkrat).
En glas vas bo stal trenutek časa, ko boste oddali komentar ali glasovali v anketi! :)

Glasovanje bo potekalo do četrtka, 14.01.2010. Takrat bomo tudi razglasili zmagovalno smrekico in lastniku izročili simbolično darilo!

In favoritke so:


ŠT. 1 - družina Nartnik - Keršič iz Ljubljane


ŠT. 2 - Urša Kutnar iz Muljave


ŠT. 3 - Blaž in Ines Tomažin iz Leščevja


ŠT. 4 - družina Bregar iz Muljave


ŠT. 5 - družina Bavdek iz Ivančne Gorice


ŠT. 6 - družina Trunkelj iz Ljubljane

Vabljeni k glasovanju!