nedelja, 19. oktober 2008

Gasilski izlet v Belo Krajino

Na sončno soboto so se glavnina muljavskih gasilce, pionirčkov in ostalih Muljavcev odpravilo na enodnevni izlet po Beli Krajini.
Glavni cilj je bil ogled gasilskega muzeja v Metliki, degustacija belokranjskih sort vin, vendar so organizatorji dopolnili program še z razgledno točko Mirna gora, ogledom Metlike, Črnomlja, s prikazom izdelave lanenih oblek v Adlešičih in ogledom treh far v Rosalnicah, kjer so tri cerkve za istim obzidjem, vendar sta dve brez zvonika, kar je posledica turških vpadov.
Izlet je potekal v zelo sproščenem vzdušju, z dobro poskrbljeno prehrano in v lepem vremenu.
Vodstvo PGD Muljava se je zelo izkazalo in upamo, da bodo še kdaj hoteli organizirati kakšen podoben izlet za muljavske gasilce!



V gasilskem muzeju...


... in na degustaciji vin v vinski kleti.

Album si lahko ogledate tukaj, če imate pa še kakšne slike, jih pa le pošljite na muljavska.gospa@gmail.com, da jih objavimo.

petek, 17. oktober 2008

Oktober - mesec požarne varnosti

V mesecu oktobru se kar vrstijo dogodki, ki prikazujejo dejavnosti gasilcev na vseh področjih. Tudi muljavski gasilci so svoje delo predstavili v osnovni šoli in vrtcu na Muljavi in opravili sektorsko vajo v Metnaju.
Za ves trud čez leto in predvsem na občinskem tekmovanju, so si zaslužili izlet v Metliko in gasilski muzej. Kaj več o tem pa naslednjič...

V ŠOLI NA MULJAVI:


Takole sta gasilca "rešila" učenca iz šole


predavanje učencem o gasilski opremi


Pa še ena gasilska za na koncu!

SEKTORSKA VAJA:


priprava na sektorsko vajo


vozni park muljavskih gasilcev


brizgalne brizge :)

ponedeljek, 13. oktober 2008

Kostanjev piknik

Da imate najraje pečen kostanj, ste dokazali na nedeljskem kostanjevem pikniku na koči na Kompoljah.
Za ozadjem kostanjevega piknika se je skrivalo rojstno dnevno praznovanje Poldija in Maruše, ki sta poskrbela, da niste bili ne lačni ne žejni. Tudi če je to kostanjev piknik, seveda ni šlo brez čevapčičev, piva in mošta, ki pa je že pridobival na procentih.
Organizacija piknika je bila pripravljena skoraj dobesedno čez noč, tako da ne smete zameriti, če niste vedeli. Smo vam pa dali enkraten predlog, da kaj takega lahko organizirate tudi vi - še letos oz. v naslednjih sezonah. Z veseljem pridemo... :)

Album slik si lahko ogledate tukaj!



Kristjan nam je pekel kostanje - kar 8 kg!


Važno, da je dobra družba...

sreda, 8. oktober 2008

Jurčičeva hiša pod Slemeni

Tako si je verjetno v zadnjih dneh mislil vsakdo, ki se je malo hitreje pripeljal po regionalni cesti proti Muljavi in s pogledom oplazil kuliso Jurčičeve rojstne hiše.
Kuliso je namreč mojstrsko poslikal Dore Južna, ki skrbi tudi za kulise letnih iger v Jurčičevi dolini. Po naročilu predsednice KUD Muljava ga. Tatjane Lampret so kuliso in pozdravno tablo postavili za namenom, da bo Muljava še bolj prepoznavna in še bolj privlačna za domačine in obiskovalce.


Kulisa in postavitev je delo Doreta Južna in Lekanovih pobov.

ponedeljek, 6. oktober 2008

Začetek gradnje poslovilne vežice na Muljavi

Konec septembra so na Muljavi začeli z gradnjo poslovilne vežice na mestu poleg župnišča. Vsi smo pričakovali težko mehanizacijo na tej zemlji, vendar so nas presenetili z ogrado in opozorilnimi tablami brez strojev. Zemljo namreč podrobno preiskujejo arheologi in iščejo morebitne ostanke tamkaj nekoč stoječih zgradb. Prav gotovo bodo arheologe kmalu res nadomestili stroji in izgradnja težko pričakovane mrliške vežice bo kmalu pri koncu.
Načrti poslovilne vežice so na ogledu v kulturnem domu na Muljavi, če vas slučajno preveč matra firbec... :)


Gradbeni prostor zavarovan z ograjo


Prostor, kjer arheologi iščejo morebitne ostanke


Tablo smo opazili šele na koncu. Slikali smo zgolj z namenom, da obvestimo Muljavce o dogajanju na vasi.

nedelja, 5. oktober 2008

Bron za muljavske gasilce!!!

Moramo priznati, da so nas muljavski gasilci na letošnjem občinskem tekmovanju vse skupaj dodobra presenetili, daj so osvojili odlično 3. mesto v zelo hudi konkurenci.
S svojim nastopom so nam dokazali, da niso kar tako in da jim do živega ne pride skoraj nič. Mislimo, da lahko vsi skupaj samo rečemo: "Kapo dol!"

Seveda pa ne smemo pozabiti na naše pionirčke, ki so še v številčnejši konkurenci dosegli nehvaležno 4. mesto! Čestitke tudi njim, saj so dokazali, da se ni potrebno bati za naslednje rodove muljavskih gasilcev!

Fotogalerija iz tekmovanja in praznovanja!



Izidi tekmovanja (klikni na sliko za povečavo)


Del bronaste muljavske desetine

petek, 3. oktober 2008

Priprave na gasilsko tekmovanje

Mesec oktober je posvečen požarni varnosti in ravno v tem času se že od druge polovice septembra naša gasilska desetina pospešeno pripravlja na občinsko tekmovanje, ki bo to soboto, 4.10.2008 v Višnji Gori.
Obiskali smo jih na njihovi zadnji vaji pred tekmovanjem, kjer smo posneli celoten potek vaje, ki jo bojo prikazali na tekmovanju. Desetina sicer ni bila popolna saj je manjkal en član, enega člana pa je bolel komolec, tako da se je "malo šparal".
Vaja je vseeno uspela in držimo pesti za soboto, da bo še boljše, ko bo cela desetina!


posnetek celotne vaje



pripravljanje cevi za vajo


vse je tako, kot mora biti, da se vaja lahko prične

četrtek, 2. oktober 2008

Popravljen gol na muljavskem igrišču

Na začetku prejšnjega meseca smo opozorili na poškodovan gol na muljavskem igrišču pri šoli. Zadeva je hitro šla naprej in naše opozorilo so odgovorni sprejeli dobronamerno, saj so v dobrem tednu brez zapletov zgornjo prečko popravili. S tem so zagotovili varno športno vzgojo in prosti čas muljavskih otrok na igrišču!


popravljen gol

Še enkrat pohvale odgovornim za ažurnost pri popravilu!