četrtek, 28. februar 2008

Priprave na 15. Jurčičev pohod

Priprave za Jurčičev pohod so v polnem teku, saj se le ta nezadržno približuje. Danes so postavljaji šotor, ki bo pohodnike v Jurčičevi dolini branil pred morebitnimi padavinami, vetrom in soncem.
Za Muljavce so ga postavljali stiški gasilci in pa Lekanova dva iz Kompolj. Bivša gostilna Podobnik pa je poskrbela z rdečo gajbo čisto novega piva Union, da ni bila prehuda žeja.




Še enkrat ste vsi vljudno vabljeni na 15. Jurčičev pohod!
Pa ne ustrašite se par napovedanih kapelj dežja...

nedelja, 24. februar 2008

Kaj vse se najde v naših "lupah"!

V lupi se je našel stari fičo Muljavcev, s katerim so prevozili kar nekaj kilometrov in vedo o njem povedati marsikatero zgodbo.
Fičko je potreben rahle obnove pa bo na pomlad prav gotovo spet vozen. Priznajte, da je veliko bolj edinstven in zanimiv kot novi Fiat 500.




PS.: Ni naprodaj!!!

četrtek, 21. februar 2008

XV. Jurčičev pohod: Višnja Gora - Muljava

Vabljeni na 15. Jurčičev pohod iz Višnje Gore do Muljave, ki bo v soboto, 1. marca 2008!

Vabljeni!


Slika: občinski časopis Klasje

sreda, 20. februar 2008

Vse najboljše Gašper!

V februarju smo imeli kar nekaj praznovanj, častit nas mora še Gašper, ki pa svoj osebni praznik praznuje danes!

Dragi Gašper!

Želimo ti, da bi imel na svoji nadaljni življenjski poti veliko krompirja (pa ne kuhanega), da bi se ti uresničile vse želje (pa naj bojo realne) in veliko ljubezni še naprej (to pa že imaš).

PS.: Pa brez zamere! ;)




Na zdravje!

petek, 15. februar 2008

Vse najboljše Tanchy!

Danes pa ima rojstni dan Tanja Bregar - Zvonetova. Vsi skupaj ti deklamiramo naslednji verz:

Prišel je Tanjin rojstni dan,
ves z darili in voščili bo obdan.
Tudi mi ti voščimo,
veliko sreče ti privoščimo.


Vse najboljše!!!


četrtek, 14. februar 2008

Preko 1000 ogledov v pol leta

Naš blog deluje od 20.8.2007 in v slabem pol leta ste kliknili na URL naslov http://muljavskagospa.blogspot.com/ krepko čez 1000x.

Konec novembra (27.11.2007) smo namreč posodobili naš blog s števcem, ki pridno beleži vaše obiske, vendar pozor, na dan se šteje samo en obisk, ne glede na to, kolikokrat ste šli vi pogledat vremensko napoved. In do danes se je zavrtela številka....



Zatoj še naprej ostanite zvesti obiskovalci in komentatorji bloga vseh krajanov KS Muljava!

ponedeljek, 11. februar 2008

Vse najboljše Tanja!

Tanja Fink danes praznuje svoj osebni praznik in čeprav (še) ni Muljavčanka, ji čestitamo in ji želimo obilo uspehov v poslovnem in osebnem življenju.

Prav njej pa gre tudi zahvala, da je blog Muljavska gospa tehnično zaživela in se pojavila v svetovnem spletu!



Vse najboljše!!!

nedelja, 10. februar 2008

Loto mrzlica

Na današnji dan ob 18.30 bo znano ali bo izžreban dobitek 1.130.000,00 €. Loto mrzlica je zajela tudi okolico Muljave, saj slika prihaja iz Ivančne Gorice (Mercator center).

Po sliki sodeč je zanimanje za glavni dobitek izjemno. Močno upamo, da bo glavni dobitek prišel v Ivančno Gorico, saj bo del dobitka deležna potem tudi naša občina.

torek, 5. februar 2008

Občni zbor gasilcev na Muljavi

To nedeljo 3.1.2008 se je na Muljavi v kulturnem domu odvijal letni občni zbor PGD Muljava.
Po uvodnih besedah in izvolitvi organov občnega zbora so sledila poročila predsednika društva, poveljnika, blagajnika, skratka vseh ki v muljavskem društvu kaj veljajo.



Pozdravil nas je tudi sam župan občine Ivanča Gorica, (na mestu je da omenimo da je tudi on član PGD Muljava), govor je imel tudi vidni član gasilske zveze Ivančna Gorica.
Potrdili smo nekaj na novo sprejetih sklepov z dvigovanjem rok, razrešili smo upravni in nadzorni odbor in ga zopet sklepčno potrdili z dvigom rok, obenem smo dobili novega - starega predsednika Srečka Godca.
Proti koncu je sledilo še podeljevanje značk za dolgoletna članstva, nekateri člani pa so napredovali in prevzeli nove čine.

Ob koncu občnega zbora pa že tradicionalno "skromna pogostitev" klobasa z vsem kar paše zraven.


Bilo je zanimivo, kot zna biti le na Muljavi, sledi leto polno načrtov in ambicij, ki si jih bo PGD Muljava prizadevalo uresničiti.

nedelja, 3. februar 2008

Pustovanje 2008

Smo sredi letošnjega (zgodnjega) pustovanja, ko naj bi maškare odgnale zimo. Letos jim to ni uspelo, so celo "poskrbele", da je na pustno soboto zapadel sneg.

Pustovanje se je odvijalo tudi v Princ Pubu v Ivančni Gorici, kjer so na tekmovanju najboljših in najbolj izvirnih pustnih mask dosegli prvo mesto Sneguljčica in sedem palčkov. In zakaj mi to objavljamo? Ker je eden oz. ena izmed sedmih palčkov iz Muljave. Katera, pa ugotovite sami! ;)


Sneguljčica in sedem palčkov

Če imate tudi vi kakšne slike in vtise iz pustovanja, nam jih lahko pošljete na muljavska.gospa@gmail.com. Časa imate še nekaj, saj se pusta pokoplje v sredo.
Veselo pustovanje!

petek, 1. februar 2008