ponedeljek, 28. januar 2008

smučanje v Avstriji - ŠD Cassuci + Koala

Za odhod v obljubljeno deželo je bilo potrebno vstati zgodaj. Iz Muljave smo odrinili ob 5:25 zjutraj. V zadnjem delu avtobusa so se takoj zatem začele postrežbe z najrazličnejšimi zvarki, sortne zadeve, kupljene ali doma pripravljene. Spotoma je sofer obiral različne vasi, da so se smučanja udeležili tudi drugi prebivalci. Tako smo se ustavili v Ivančni Gorici, Grosupljem in nato se v veliki vasi Ljubljani. Prvi in edini postanek je bil na Lipcah, za kavo (mislim da barcafe), WC, ipd. Nato čez predor karavanke mimo osojškega jezera in naprej navkreber po zaviti poti do smucisca, ki ga je odličen šofer osvojil ob cca 9h zjutraj. Za odhod domov je bila postavljena ura 16:30, nato dooolgaaaa pot domov in prihod na Muljavo ob 21h.


... priprave in ogrevanje


... lep soncen dan - pogled na smučišče


... okrepčilo mes smučanjem


... smučarski taksi čez zaledenelo jezero


.... pijače tudi na poti domov ni manjkalo


... urgentni postanek na poti domov

LP

ponedeljek, 21. januar 2008

Vse najboljše Urli!

21. januarja praznuje Anžetov Boštjan. Partizansko ime URLI.




Vse najboljše!

sobota, 19. januar 2008

Smučanje v Avstrijo!



Na Muljavi v Bifeju pri Lili visi plakat, ki vas vabi na smučanje v Avstrijo s športnim društvom Casucci Muljava. Ta novica je predvsem pomembna za tiste, ki (še) ne obiskujete Bifeja pri Lili, berete pa Muljavsko Gospo in zelo radi hodite na smučanje z športnim društvom Casucci Muljava. Ups, kar dvojna reklama... :-p

nedelja, 13. januar 2008

Vse najboljše Štancarjev Aleš!

Danes praznuje in za runde daje ŠTANCARJEV ALEŠ!


možakar na levi je Aleš

petek, 11. januar 2008

info tabla - oziroma zemljevid!

... nekoč leta 2004 (pa vse do 2007) se je bilo na Muljavi moč orientirati tudi po zemljevidu, ki je bil nameščen na kozolčku pred vstopom na "jurčičevino". Za pritrditev "oglasa del" se ga je tisti čas sposodilo tudi gradbeno podjetje. In kaj vidimo v letu 2008? Samo tabla Dobrodošli.



Muljavci, kje je sedaj tabla z zemljevidom?

sreda, 2. januar 2008

Kako smo preživeli novo leto 2008?

V tem prispevku bomo objavili vse slike in komentarje iz novoletnega praznovanja, ki nam jih boste poslali na muljavska.gospa@gmail.com. Vabljeni k sodelovanju!

Pa začnimo...

PRAGA


Najprej nekaj znamenitosti: Astronomska ura, ki kaže tudi letne čase, Karlov most in most oz. predor, kjer moramo neporočene punce biti tiho, ko gremo pod njemu, če se hočemo sploh kdaj poročiti. Najverjetneje je to najbolj tih predel mesta...

Razgledi: pogled na sončni zahod iz sobe v 12. nadstropju, pogled na grad Hradčani in pogled iz gradu Hradčani na center Prage.



Stvari, ki so potrebne za nepozabno praznovanje novega leta: Nekatere stvari iz pladnja in najbolj nora družba - Dejan in Tjaša ter Petra, Lucija in moja malenkost.


Stvari, ki si jih bom najbolj zapomnila iz Prage: avtobusno parkirišče pred hotelom varovano s psom, ki ga nisem nikoli videla, metro oz. podzemna železnica s katero sem se prvič v življenju peljala ter dodobra naštudirala vse njene cone in postaje in "praško tihožitje": krtek iz stare češko-slovaške risanke, krigl piva iz pivovarne Staropramen in vodnik po Pragi (oz. Lucija, ki ga je držala v rokah) , brez katerega bi bili "mrzli" oz. obsojeni na hotel, ki je bil oddaljen 11 km iz centra Prage. Drugače smo se imeli pa super!!!


MULJAVA


Dobili smo sliko, ki nam jo je poslal naš vaščan. To je primer bogato obložene mize (on lahko, ker ima). Menimo, da bi lahko bil drugo leto sponzor s pršutom za novoletno praznovanje na Bobijevem trgu. Se priporočamo!



NEKJE NA PRIMORSKEM


Naš slavni Urkel je prednovoletno zabavo preživel z malo bolj slavno Sanjo Grohar. Prednovoletna zabava je bila na Primorskem, kar se vidi tudi po oblačilih, saj sta oba v kratkih rokavih. Pojavlja se nam retorično vprašanje: le kako je potem preživel novo leto, če je bilo že sredi decembra tako "vroče"? ;)

Kje je Bobijev trg?

Na podlagi zadnje ankete smo ugotovili, da (pre)velik odstotek Muljavčanov in simpatizerjev ni vedelo, kje je Bobijev trg. Lahko, da ste to že ugotovili, vendar še vseeno objavljamo par posnetkov iz Bobijevega trga, kjer se dogaja večina zadev, ki so pomembne za Muljavčane (nakupovanje živil, ena od gostiln, glavno parkirišče, kulturni dom, prodajalna plina, vsakoletna gasilska veselica...). To je tudi prostor, ki ste ga mnogi podprli za kraj praznovanja novega leta 2009. Seveda, pa naš Bobi je tukaj doma!


Vhod v kulturni dom.




Zdaj veste, kje je Bobijev trg?



Pobrskali smo po spletnem arhivu in najšli sliko našega snežaka, ki s(m)o ga Muljavci postavili pred skoraj tremi leti, ko je še bilo kaj snega. Slika je bila posneta na dan Jurčičevega pohoda na Bobijevem trgu. Snežak je bil atrakcija in še zdaj se ga radi spominjamo...