torek, 28. avgust 2007

Odkritje v okolici Muljave

Kdo bo prevzel odgovornost za poboj v našem kraju?



Okostje je bilo najdeno na tisto nedeljo, ko naj bi šla muljavska desetina na tekmovanje. Našla sta ga dva Muljavca, ko sta pucala podrast v Bojanskem boršt. Dobr, da se nista srpa skrhala...




ponedeljek, 27. avgust 2007

Kako se je odžejala gospa letos poleti

v julijski vročini je gospa prakticirala predvsem s pitjem piva. In nebodigatreba je bil pritisk premočan in odletel je zgornji ventil. Vnešeno količino piva je potisnilo nazaj čez zgornjo odprtino. Posledično zaradi preusmeritve prometa oziroma dejavnosti južnih delavcev (štemanja) je bilo tako naslednji dan moteno tudi delovanje v glavni procesni enoti. Pojavljali so se razni "blue screeni, fatal error... " skratka nc dobrega.
Pri gospej se je tako limit -PIVO- za nekaj časa spustil, ampak "nč bat" od neljubega dogodka se stalno povečuje.

... in sedaj so domače jablane polne da lomi kot tistega leta ko je žled lomila. Gospa s korbco pod jablano pobrat sadove, jih zmlela in stisnila sladki jabolčni sok. Po domače MOŠT. Seveda je napravljen zvarek takoj poskusila... Vnešena količina je bila v primerjavi s pivom zanemarljiva. vendar vseeno pri gospej je "razdrlo prešo". Posledice: Urgenten obisk belega keramičnega jahača z luknjo. No, vsaj s časopisi je tako bolj na tekočem.

in poskusi v prihodnosti?
Da v naši deželi obstaja vsaj še nekaj takih zvarkov opaža tudi gospa. Žganjekuha se na veliki fuzi že izvaja. Da bodo grozdje škorci pobrali pa tudi ne verjamem.

vaša GOSPA

Vaški turnir v nogometu

Zaključili smo s prvo anketo na blogu Muljavska gospa, kjer smo vas spraševali po vašem mnenju, če bo končno izveden letošnji vaški turnir na Muljavi. Glasovalo je 38 oseb, na žalost je identifikacija spola nemogoča. 6 glasovalcev oz. 15% vseh, ki so glasovali menijo, da jim bo uspelo oz. da bi bil že čas. Prav tolikšen odstotek obiskovalce bloga ne zanima vaški turnir oz. so neopredeljeni. Kar 26 blogerjev (68%) pa je prepričanih, da organizatorjem ne bo uspelo speljati vaškega turnirja v nogometu 2007.

Fuzbalerji se bodo morali zelo potruditi, da bo uspelo vsaj eno tekmovanje z Muljavci...

Z optimizmom naprej!

četrtek, 23. avgust 2007

sreda, 22. avgust 2007

Gasilsko tekmovanje Radahova vas

V nedeljo, 26.8.07, se bo v Radahovi vasi odvijalo gasilsko tekmovanje. Udeležili naj bi ga se tudi muljavski gasilci, ki že pridno trenirajo.

En teden pred tekmovanjem so že pričeli z intenzivnimi pripravami, ki zajemajo predvsem treniranje bicepsov, saj pri sestavljanju sesalnega dela te mišice najbolj trpijo. In sicer, zberejo se v neki vaški gostilni, naročijo vsak svoje pivo (seveda čim večje), ki ga nato dvigajo od šanka do višine ust. Postopek večkrat ponovijo, da je učinek dolgotrajnejši.

Našim gasilcem želimo čimbolj učinkovito treniranje ter čim boljšo uvrstitev na tekmovanju (pa če tudi iz zadnjega konca).

torek, 21. avgust 2007

Še pomnite tovariši?

vija vaja od Ivančne Gorice do Muljave!

Zapiranje gostiln?

NOVICE IZ TUJIH LOGOV...

Po neuradnih, a dokaj resničnih podatkih, smo izvedeli, da so oz. imajo namen zapreti gostilno iz sosednje vasi Krka. To bi bila velika škoda, saj gostilna stoji ob najbolj tranzitni poti Ivančna Gorica - Žužemberk.
Podrobnosti še niso znane...

Ali pač?

ponedeljek, 20. avgust 2007

Gasilske vaje - muljavska desetina

slika 1




ura 19.00, pa majčkeno čez...

gasilska desetina, vendar ne popolna se je dobila pred gasilskim domom na Muljavi... komajda sklepčni da izvedemo vajo smo vžgali našega oldtimerja IMV-jčka in se odpeljali na poligon...

kljub temu, da nas je bilo v desetini samo osem smo sestavli sesalni vod in vrgli tiste cevi (C cevi, B cevi, za tiste ki ne vsete kakšne cevi, gre za gasilske cevi, po katerih teče voda, ko je pač potreba) po tleh, enkrat dvakrat pospravli in šli vsak na svoj konc...

spet se dobimo jutri, najbrž isti čas... upam da v večjem številu, popolni, vseh deset...


prvi komentar :)

Blog je super, hvala za naše uresničene sanje... :) Odzadje bi priporočala bolj v barvah muljavskih travnikov (lahko tudi, kadar so v megli)... Pač, da se bomo počutili kot doma... :)
Mam pa nekej pripomb... Škoda, k že v naslovu ni muljavska gAspa...

Najnovejša novica: na dan pred velkim šmarnom s(m)o pr Palanci dubli telica. Zarad državnega praznika smo jo poimenoval po Mariji. Ker je pa vse bl moderno, smo pa rekli: "Naj bo Micy!"

Kaj je novega na Muljavi?

Muljava je manjša vas na Dolenjskem z 270 prebivalci.

Kako je bilo v preteklosti?

Včasih so se tu ljudje ukvarjali pretežno s poljedelstvom in živinorejo. Kmetje so si hrano večinoma pridelali sami, dodaten vir zaslužka pa je bilo mleko, ki so ga oddajali dvakrat dnevno. Seveda so mleko v zbiralnico vedno nosile ženske, ki so tako imele priliko za klepet z ostalimi sovaščankami. Ker so bile vedno na tekočem z raznimi tračarijami, se jih je prijelo ime 'vaške tercialke'.

Kako je danes?

Danes je kmetijstva vse manj. Tiste kmetije, ki so se še obdržale, imajo vsaka svojo zbiralnico in tako vaške tercialke nimajo več prilike za raznašanje novic.

Da pa ljudje ne bi trpeli prevelikega pomanjkanja informacij (beri tračarij), smo se odločili modernizirati in ustvariti blog, ki bi nadomeščal vaške tercialke. S svojimi komentarji in predlogi nam ga lahko pomagate oblikovati tudi vi.